'Passie en gedrevenheid maken het verschil'

Revelinho Eind pakt EK Junioren limiet in Oordegem!

revelinho.jpgHet Pinksterweekend van 2009 stond voor veel Hortasatleten in het teken van wedstrijddeelname. A-junior Revelinho Eind (Jahn II) trok op zondag 31 mei naar het Belgische Oordegem voor de VO2-Sport Open Meeting. Al een aantal wedstrijden eerder poogde hij de limiet voor het EK Junioren in juli in het Servische Novi Sad in de wacht te slepen. Tot nu toe tevergeefs.

Ditmaal was het op het snelle Mondo tartan in Oordegem echter wel raak. Waar hij vorige week in Hoorn nog bleef steken op 53.22 (de limiet is door de Atletiek Unie vastgesteld op 52.77) kwam hij vandaag tot 52.60. Een nieuw persoonlijk record en de limiet op zak voor deelname aan z’n eerste internationale jeugdtoernooi!

“Ik ben er ontzettend blij mee, klonk het enthousiast aan de telefoon. Vorige week liet ik het in Hoorn op het eerste deel van de race liggen. Ik had me vandaag voorgenomen me dat echt niet weer te laten gebeuren en er vol tegen aan te gaan. Ik was het echt een beetje zat er telkens een klein beetje naast te zitten. De wind op onder andere het einde maakte het me niet echt gemakkelijk, maar ik ging ervoor tot op de finish en dat was voldoende om de limiet binnen te halen. Ik ga er eerst lekker even van genieten en dan samen met Betty op rij zetten hoe de verdere voorbereiding het beste kan gebeuren”, aldus een opgetogen Revelinho. Leeftijdgenoot Jarno Boutkam van Hellas uit Utrecht finishte vlak voor Revelinho en wist zich met 52.46 ook te kwalificeren voor de EK Junioren. Dubbel Nederlands succes derhalve.

Senior Vincent Kerssies (AV Sisu) verscheen in Oordegem ook aan de start en won in dezelfde serie als Revelinho de wedstrijd in een goede 50.98. Een tijd waarmee hij liet zien dat hij per week sterker wordt en zijn vorm derhalve groeiende is. Met 50.98 mag hij zich momenteel tevens ranglijstaanvoerder noemen op de lange hordendiscipline.

Susan Dekkers (AV Sisu) en Nelleke Bosch (AV’34) gaven elkaar op de 400m lange hordediscipline weinig toe met 64.52 om 64.55. Daniël Franken (AV’34) koos dit weekend voor de vlakke sprints te weten 100 en 400m. Op de 100m noteerde hij 11.44 (-2.1) en op de 400m verbeterde hij zijn beste seizoentijd van 49.03 naar 48.25 aanzienlijk. Robin Oenema (AV Pec 1910) raakt ook steeds beter in goede doen op de korte horden. Tot en met horde 5 verliep de race goed waarna hij naar eigen zeggen nog net even wat teveel ritme verloor. Zijn tijd van 15.07 (0.3) was ook een seizoen besttijd.

Zeven (Duitsland)
Op zaterdag 30 mei liep Reinier Bouma (SC Heerenveen) in het Duitse Zeven. Hij wilde zich op de 110m horden graag revancheren voor z’n slechte optreden een week eerder in Hoorn. Dat lukte zowel in z’n serie als finale. In de serie zette hij een tijd neer van 14.67 en in de finale werd het 14.61. In beide gevallen was er een klein windvoordeel van 0.8. Reinier was content met z’n optreden ook al hield in beide races z’n start niet echt over.

Sponsoring

TS-logo-2